Lavrov: Moscova „îşi va lua măsuri“ faţă de scutul american antiachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova va trebui să îşi protejeze prin "măsuri concrete" interesele în domeniul securităţii, dacă poziţia sa cu privire la scutul antirachetă continuă să fie ignorată, a declarat ministrul rus de Externe pentru un cotidian sârb, în ziua vizitei lui Traian Băsescu în Serbia.

„Dacă partenerii noştri continuă şi pe viitor să ne ignore poziţia, va trebui să ne protejăm interesele prin alte metode (...). Poate vor fi necesare măsuri concrete (...), un răspuns de ordin militaro-tehnic", a declarat Lavrov în acest interviu publicat marţi de cotidianul sârb „Vecernje Novosti", citat de AFP.

„Noi nu dorim o asemenea evoluţie a evenimentelor", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.
Lavrov reacţionează astfel faţă de semnarea, la jumătatea lui septembrie, a unui acord de instalare a scutului american antirachetă în România.
Declaraţiile şefului diplomaţiei ruse sunt publicate de cotidianul sârb chiar în ziua în care preşedintele român, Traian Băsescu, este aşteptat la Belgrad pentru discuţii despre relaţiile bilaterale şi situaţia din regiune.

„Sunt nevoit să constat că, din nefericire, semnarea acordului (între Statele Unite şi România) constituie un eveniment suplimentar dintr-o serie de evenimente care arată căWashingtonul a accelerat realizarea proiectului lor antirachetă, fără să ţină cont de îngrijorările exprimate de Rusia", a subliniat Lavrov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite