Kremlinul spune că aşa-zisa „operaţiune militară specială” din Ucraina nu a reuşit încă: Se desfăşoară conform planului

0
0
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, afirmă că aşa-numita operaţiune militară specială declanşată de Rusia în Ucraina „nu a reuşit încă”, susţinând că aceasta este încă în curs şi că se desfăşoară „strict conform planului” stabilit. El susţine în continuare că armata rusă nu atacă ţinte civile în Ucraina, acuzând militarii ucraineni să folosesc civilii drept scut în lupte.

Într-un interviu acordat marţi seară, pentru CNN, Dmitri Peskov continuă să susţină că aşa-numita „operaţiune militară specială” se derulează conform planurilor. 

Întrebat despre moralul scăzut al trupelor şi ce crede că a realizat Vladimir Putin prin războiul pe care el l-a declanşat în Ucraina, oficialul de la Kremlin a răspuns că operaţiunea din Ucraina se derulează conform planului, 

„Nu încă, nu a reuşit încă şi vorbim de o operaţiune militară specială în curs şi care se desfăşoară strict conform planului anterior stabilit", susţine Peskov.

El a ţinut să precizeze că este vorba despre „o operaţiune serioasă cu un scop serios” şi că armata rusă nu atacă civili.

„Militarii ruşi nu ating ţinte civile”, a ţinut să afirme Peskov. El susţine că militarii ucraineni „se acoperă sub scutul civililor”

Peskov mai susţine că Vladimir Putin nu e „supărat” pe ucraineni, ci doar pe acei ucraineni care vor să intre în NATO, pentru a aduce rachete nucleare pe teritoriul Rusiei. 

Întrebat dacă preşedintele Putin încearcă să sperie restul lumii menţionând opţiunea nucleară, oficialul de la Kremlin a răspuns: „Preşedintele Putin intenţionează să facă lumea să asculte şi să ne înţeleagă îngrijorările.  De câteva zeci de ani nimeni nu ne ascultă. (...) Avem un concept cu privire la securitatea naţională şi este public. Puteţi citi toate motivele pentru care armele nucleare pot fi folosite”. 

Întrebat, de asemenea, despre folosirea armelor chimice sau biologice de către Rusia împotriva trupelor, civililor sau conducerii Ucrainei Peskov susţine că Rusia are „motive puternice” şi chiar dovezi că SUA au un program strict secret privind arme biologice pe teritoriul Ucrainei.

Peskov a adăugat: „Nu mai avem astfel de arme”.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite