Kremlinul le-ar fi dat ordin reţelelor sale de propagandă să-i obişnuiască pe ruşi cu ideea unei înfrângeri în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Odată cu retragerea soldaţilor ruşi din jurul Kievului şi regruparea lor estul Ucrainei, cu precădere în Donbas, propaganda Kremlinului încearcă să inducă ideea că Rusia se află într-un război cu NATO. Un nou discurs recomandat, scrie „Ukrainska Pravda”, este de a pregăti cetăţenii Federaţiei Ruse pentru o posibilă înfrângere, dar nu în faţa Ucrainei, ci în faţa unui „adversar” mai puternic.

„Pentru a schimba percepţia ruşilor despre «invincibilitatea» militară şi pentru a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media din Rusia a primit ordin să vorbească despre războiul ruso-ucrainean ca fiind o confruntare armată între Federaţia Rusă şi toate ţările Uniunii Europene şi NATO”, comunică serviciul de informaţii al armatei ucrainene.

Consilierii politici ai Kremlinului au recomandat acest lucru pentru a spăla din ruşinea unei eventuale înfrângeri în Ucraina, prezentând-o ca fiind în faţa unui adversar mult mai puternic decât ţara atacată, notează „Ukrainska Pravda”.

Potrivit serviciului ucrainean de informaţii, şefii televiziunilor pro-Kremlin şi canalele de propagandă pe internet au deja ordin să treacă la această nouă politică de informare, care să includă totodată inocularea unei „încrederi oarbe în politicile dictatorului de la Kremlin”.

În ultimele săptămâni, propagandiştii principali ai regimului Putin, mai ales Vladimir Soloviov şi Dmitri Kiseliov, insistă cu ideea că Rusia poartă de facto un război împotriva NATO. De asemenea, ameninţările cu atacuri nucleare sunt tot mai evocate în reţelele de propagandă ale Kremlinului.

În acelaşi timp, în contextul paradei militare de 9 mai, un caz aparent bizar a fost permis la postul Rossia-1. Mihail Hodarionok, un colonel în rezervă, s-a împotrivit decretării mobilizării generale şi a criticat lipsa de echipamente moderne. „Cu ce trimitem oameni pe front? Cu armele de ieri, când Ucraina are arme NATO?”, a spus Hodarionok.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite