Împușcăturile de la sala de concerte din Moscova, catalogate drept atac terorist de MAE rus. Reacția SUA

0
Publicat:

În urma împușcăturilor ce au avut loc la sala de concerte Crocus City Hall, din nord-vestul Moscovei, Ministerul rus de Externe a emis o declarație în care a calificat evenimentul drept un atac terorist și a solicitat condamnarea fermă a acestuia din partea comunității internaționale, conform informațiilor furnizate de agențiile internaționale de presă.

Atacul terorist de la Crocus City Hall FOTO Colaj Twitter
Atacul terorist de la Crocus City Hall FOTO Colaj Twitter

Potrivit mai multor canale Telegram, numărul celor uciși în atac se ridică la cel puțin 15, în timp ce aproximativ 50 de persoane au fost rănite.

Videoclipurile postate pe Telegram de martori oculari prezintă scene șocante, sugerând prezența mai multor cadavre în interiorul centrului comercial Crocus City Hall, din orașul Krasnogorsk, aflat la periferia Moscovei.

Incidentul a avut loc în timpul unui concert al trupei rusești de rock „Picnik”, iar membrii acesteia au fost evacuați în siguranță.

Casa Albă a emis un comunicat exprimându-și solidaritatea față de victimele acestui atac „oribil” din Moscova. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a subliniat caracterul șocant al „imagini oribile şi greu de privit” și a transmis gânduri de compasiune către familiile afectate de tragedie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite