Imagini prin satelit arată noi acumulări de trupe lângă graniţa cu Ucraina şi în Crimeea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini din satelit captate de Maxar au surprins noi acumulări de trupe ruse lângă Ucraina FOTO captură You Tube
Imagini din satelit captate de Maxar au surprins noi acumulări de trupe ruse lângă Ucraina FOTO captură You Tube

Noi imagini prin satelit surprinse de o companie americană privată arată că Rusia continuă să-şi consolideze forţele în Crimeea anexată şi în apropierea Ucrainei, în timp ce încearcă să negocieze garanţii de securitate cu NATO şi SUA, relatează Reuters.

Imaginile captate de Maxar Technologies difuzate joi nu au putut fi verificate independent de Reuters. Acestea datează din decembrie. 

O bază din Crimeea jumătate goală în octombrie e plină acum cu sute de vehicule blindate şi tancuri.

„În ultima lună, imaginile noastre prin satelit de înaltă rezoluţie au observat o serie de noi desfăşurări ruseşti în Crimeea, precum şi în mai multe zone de antrenament din vestul Rusiei de-a lungul periferiei graniţei cu Ucraina”, a scris Maxar într-un comunicat.

Este vorba de o activitate sporită la trei locaţii din Crimeea şi la cinci locaţii din vestul Rusiei.

„Rusia îşi mută propriile trupe pe propriul său teritoriu pe fundalul unor acţiuni extrem de neprietenoase ale oponenţilor noştri din NATO, Statele Unite şi diferite ţări europene, care efectuează manevre foarte clare în apropierea graniţelor noastre. Acest lucru ne obligă să luăm anumite măsuri pentru a ne garanta propria securitate”, a spus joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite