Prigojin neagă suspendarea focului de artilerie în Bahmut: „A fost o glumă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a declarat joi că suspendă tirul de artilerie în Bahmut pentru a permite forțelor ucrainene de pe cealaltă parte a liniei frontului să arate orașul în siguranță jurnaliștilor americani aflați în vizită.

Militarii din grupul Wagner anunță că suspendă tirurile de artilerie
Militarii din grupul Wagner anunță că suspendă tirurile de artilerie

UPDATE: Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a declarat joi că a glumit atunci când a spus că oamenii săi vor suspenda focul de artilerie în Bakhmut pentru a permite forțelor ucrainene de pe cealaltă parte a liniei frontului să arate orașul jurnaliștilor americani aflați în vizită.

Wagner a fost vârful de lance al asaltului rusesc asupra Bakhmut începând din vara anului trecut, în cea mai lungă și sângeroasă bătălie din război, dar forțele ucrainene au zădărnicit până acum încercările sale de a prelua controlul total al orașului, scrie reuters.com.

Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner, a declarat într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă:

"A fost luată decizia de a suspenda focul de artilerie pentru ca jurnaliștii americani să poată filma în siguranță Bakhmut și să plece acasă".

În același mesaj, Prigozhin a avertizat partea ucraineană să nu încerce să aducă forțe suplimentare sub acoperirea vizitei jurnaliștilor.

Reuters nu a putut verifica imediat, în mod independent, dacă Wagner și-a suspendat sau nu tirurile de artilerie.

Cu o zi mai devreme, Prigozhin a criticat Ministerul Apărării pentru că nu a trimis încărcături de muniție atât de necesare luptătorilor săi.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite