„Generalul gol“ al lui Putin, vinovat de pierderea avionului rusesc de spionaj din Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Alexander Matovnikov este acuzat pentru eșecurile de la baza aeriană din Belarus care au dus la aruncarea în aer a unui avion rusesc de spionaj în valoare de 312 de milioane de euro de către un grup politic disident care susține Ucraina.

Generalul Alexander Matovnikov apare gol într-un videoclip FOTO: Facebook
Generalul Alexander Matovnikov apare gol într-un videoclip FOTO: Facebook

"Generalul gol" al lui Putin este acuzat pentru un atac jenant cu dronă în Belarus, care a distrus un avion rusesc de spionaj în valoare de 312 de milioane de euro, dailystar.co.uk. 

O înregistrare video a fost difuzată online, în care apare generalul-locotenent Alexander Matovnikov, comandantul adjunct al forțelor terestre rusești, în vârstă de 57 de ani, dansând gol pe muzică.

Înregistrarea de 44 de secunde în care apare generalul dansând a fost preluată aproape imediat de presa ucraineană, care a declarat aproape în unanimitate că este o dovadă a motivului pentru care atacul asupra avionului a fost atât de reușit.

Generalul-locotenent Matovnikov a fost numit în această funcție în urmă cu trei ani, după ce l-a servit pe Putin într-un rol politic cheie.

Zvonurile care au circulat au susținut că comandantul căsătorit era mai interesat de afacerile cu femei decât de protejarea avioanelor valoroase ale lui Putin în Belarus, o parte esențială a funcției sale.

Pozițiile pe care generalul gol, care are o serie de distincții militare în palmares, le-a ocupat arată clar că era un apropiat al lui Putin.

Din 2018 până în 2020 a jucat un rol politic în calitate de reprezentant plenipotențiar al lui Putin în Districtul Federal Caucaz de Nord, care este o cutie de tinichele.

În aceeași perioadă, a fost membru al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Videoclipul șocant a fost difuzat în același timp cu o altă înregistrare video în care dictatorul belarus Alexander Lukașenko este supărat din cauza eșecului serviciului său de securitate de a proteja avioanele rusești cu baza în țara sa.

Înregistrările incredibile au fost publicate la câteva ore după ce personalități politice belaruse în exil au revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra avionului rusesc de spionaj extrem de scump, care a avariat părțile frontale și centrale ale aeronavei, precum și radarul și antena acesteia.

Avionul a fost folosit anterior pentru a localiza ținte pentru atacurile cu rachete rusești asupra Ucrainei, în special de către avioanele de luptă rusești MiG care transportă rachete hipersonice.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite