FSB cere Kremlinului mai mulţi bani pentru înmormântările soldaţilor omorâţi în războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a cerut Kremlinului să ofere mai mulţi bani pentru înmormântările soldaţilor căzuţi în războiul din Ucraina, potrivit documentelor guvernamentale văzute de Radio Liberty (RFE/RL).

FSB, principala organizaţie succesoare a KGB, a cerut o creştere cu 17% a finanţării de la stat pentru aranjamentele funerare.

De asemenea, a cerut în mod exprex ca suma cheltuită pentru serviciile funerare şi înmormântare pentru fiecare soldat să fie ridicată la maximum 910 dolari, în funcţie de rangul pe care l-au avut cei ucişi pe front.

Solicitarea FSB vine într-un moment în care Rusia se confruntă cu pierderi omeneşti considerabile pe măsură ce războiul din Ucraina se apropie de perioada de 2 luni.

Ministerul Apărării din Ucraina a susţinut vineri că a ucis aproximativ 20.000 de soldaţi şi ofiţeri ai armatei ruse. Acest număr nu a fost verificat în mod independent.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Kremlinului a recunoscut că Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe” în Ucraina, dar nu a oferit un anumit număr de victime.

În martie, oficialii ruşi au declarat că aproape 1.400 de soldaţi au fost ucişi în luptă – un număr despre care oficialii americani şi NATO au stabilit că este unul fals, fiind vorba de mult mai multe victime.

Cererea de majorare a finanţării de la stat pentru aranjamentele funerare vine şi într-un moment în care inflaţia creşte vertiginos în Rusia, preţurile fiind în creştere pentru aproape toate produsele.

Economiştii spun că este probabil ca ruşii să fie nevoiţi să facă faţă inflaţiei de 20% sau mai mult până la sfârşitul anului, scrie Business Insider.

Reuters a raportat săptămâna trecută că inflaţia anuală din Rusia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii  20 de ani. Astfel, se înţelege că sancţiunile occidentale au dus la creşterea preţurilor de consum în Rusia.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite