Drama familiei lui Vladimir Putin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

0
0

Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit câteva poveşti despre drama prin care a trecut familia lui în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mărturisind în acelaşi timp că e „un copil născut târziu”, la momentul la care mama lui avea 41 de ani.

Într-un articol publicat joi de revista „Russki Pioner” şi intitulat „Viaţa este un lucru simplu şi crud”, preşedintele rus Vladimir Putin dezvăluie amănunte din viaţa părinţilor săi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, evocând atât rana tatălui său, cât şi moartea fratelui mai mare, după cum relatează agenţia Sputnik în pagina electronică, citată de Mediafax.

„Tatălui meu nu îi plăcea să evoce acest subiect”, explică el. „Cu toate acestea, atunci când adulţii se adunau pentru a schimba amintiri, eu eram mereu acolo ca să-i ascult. Anume din aceste discuţii am obţinut informaţii despre război, despre ceea ce s-a întâmplat cu familia mea", scrie Putin. În opinia lui, fiecare familie a pierdut pe cineva drag în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar povestea propriei familii, evocată acum, seamănă cu un roman.

Tatăl său a făcut serviciul militar ca simplu matelot în forţele submarine, la Sevastopol, în Crimeea şi în timpul războiului a fost rănit la un picior.

„Tata mi-a spus că rana era gravă. El a avut toată viaţa schije în picior, pe care nu şi le-a scos niciodată”, dezvăluie liderul de la Kremlin. „Piciorul îl durea, însă medicul a preferat să nu-i atingă micile fragmente pentru a nu-i distruge osul. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că amputarea a fost evitată”, a mai precizat el.

De asemenea, despre fratele lui mai mare povesteşte că a murit când tata lor era pe front. Fusese  separat de mama lui pentru a fi plasat într-un centru de primire în vederea evacuării. „Acolo a murit după ce a contractat difterie. A fost o adevărată tragedie pentru familia mea”, mărturiseşte el.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite