Două explozii puternice s-au produs lângă oraşul rusesc Belgorod, situat în apropierea graniţei cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia de vineri de la Belgorod FOTO EPA-EFE
Explozia de vineri de la Belgorod FOTO EPA-EFE

Două explozii au fost auzite duminică în oraşul Belgorod, situat în vestul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, au declarat doi martori pentru Reuters.

Cauza exploziilor nu este cunoscută deocamdată, transmite Reuters, notând că ele sunt anunţate la câteva zile după ce autorităţile ruse au acuzat forţele ucrainene că au atacat un depozit de combustibil de lângă Belgorod.

Un martor a declarat pentru Reuters că exploziile au fost atât de puternice încât ferestrele locuinţei sale din Belgorod au trepidat.

Potrivit unui oficial local, o explozie s-a produs duminică în satul Tomarovka, la 30 de kilometri de Belgorod. Nimeni nu a fost rănit şi nici proprietăţile nu au avut de suferit, a susţinut el.

„S-a auzit o bubuitură, au căzut resturi”, a scris pe Telegram Oleg Medvedev, şeful raionului Iakovlevski, unde se află localitatea Tomarovka.

Oficalul din Iakovlevski nu a dat detalii despre caracteristicile resturilor sau despre cauzele exploziei. 

Nu este clar dacă explozia anunţată de Medvedev a fost una dintre cele două explozii auzite de martori.

Acest explozii sunt anunţate la câteva zile după ce Ministerul rus al Apărării rus a susţinut că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de combustibil de lângă Belgorod.

Un oficial ucrainean de securitate a negat responsabilitatea ţării sale în acest atac.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite