Deschiderea ambasadei RDP în Rusia este programată pentru iunie

0
0
Foto: Arhiva Adevărul / A fost găsit în Moscova un sediu potrivit, pentru ambasada RPD
Foto: Arhiva Adevărul / A fost găsit în Moscova un sediu potrivit, pentru ambasada RPD

Locul ambasadei Republicii Populare Doneţk (DNR) în Rusia a fost deja stabilit, deschiderea acesteia fiind planificată pentru iunie. Acest lucru a fost anunţat marţi de ambasadorul Republicii în Federaţia Rusă Olga Makeeva.

„În ceea ce priveşte deschiderea ambasadei RPD în Federaţia Rusă, pot raporta că locaţia acesteia a fost deja stabilită într-o zonă convenabilă a Moscovei <...> Deschiderea ambasadei este planificată pentru iunie. În curând întrucât totul este gata, vom anunţa data exactă”, a declarat-o agenţia Doneţk. .

Makeeva a adăugat că pregătirile active sunt acum în desfăşurare: este necesar să se facă reparaţii, să se organizeze locurile de muncă, să se aducă echipamentele necesare şi să se rezolve o serie de probleme organizatorice, precum şi să treci prin proceduri de înregistrare şi acreditare.

Ea a adăugat că personalul ambasadei, cu asistenţa şi sprijinul Ministerului de Externe al Rusiei, a fost instruit la Academia Diplomatică a Ministerului de Externe al Rusiei şi a primit cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru muncă.

Pe 21 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat recunoaşterea suveranităţii Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk. Cu liderii lor, Denis Pushilin şi Leonid Pasechnik au semnat acorduri de prietenie, cooperare şi asistenţă reciprocă.

Pe 6 mai, şeful Puşilin a numit-o pe Makeeva, care la acea vreme era vicepreşedinte al Consiliului Popular al Republicii, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Rusia. După ce Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a raportat că Makeeva şi Rodion Miroshnik, numiţi ambasador al Republicii Populare Lugansk în Rusia, au prezentat copii ale acreditărilor lor ministrului adjunct de externe Andrei Rudenko.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite