Deschiderea ambasadei RDP în Rusia este programată pentru iunie

0
0
Foto: Arhiva Adevărul / A fost găsit în Moscova un sediu potrivit, pentru ambasada RPD
Foto: Arhiva Adevărul / A fost găsit în Moscova un sediu potrivit, pentru ambasada RPD

Locul ambasadei Republicii Populare Doneţk (DNR) în Rusia a fost deja stabilit, deschiderea acesteia fiind planificată pentru iunie. Acest lucru a fost anunţat marţi de ambasadorul Republicii în Federaţia Rusă Olga Makeeva.

„În ceea ce priveşte deschiderea ambasadei RPD în Federaţia Rusă, pot raporta că locaţia acesteia a fost deja stabilită într-o zonă convenabilă a Moscovei <...> Deschiderea ambasadei este planificată pentru iunie. În curând întrucât totul este gata, vom anunţa data exactă”, a declarat-o agenţia Doneţk. .

Makeeva a adăugat că pregătirile active sunt acum în desfăşurare: este necesar să se facă reparaţii, să se organizeze locurile de muncă, să se aducă echipamentele necesare şi să se rezolve o serie de probleme organizatorice, precum şi să treci prin proceduri de înregistrare şi acreditare.

Ea a adăugat că personalul ambasadei, cu asistenţa şi sprijinul Ministerului de Externe al Rusiei, a fost instruit la Academia Diplomatică a Ministerului de Externe al Rusiei şi a primit cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru muncă.

Pe 21 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat recunoaşterea suveranităţii Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk. Cu liderii lor, Denis Pushilin şi Leonid Pasechnik au semnat acorduri de prietenie, cooperare şi asistenţă reciprocă.

Pe 6 mai, şeful Puşilin a numit-o pe Makeeva, care la acea vreme era vicepreşedinte al Consiliului Popular al Republicii, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Rusia. După ce Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a raportat că Makeeva şi Rodion Miroshnik, numiţi ambasador al Republicii Populare Lugansk în Rusia, au prezentat copii ale acreditărilor lor ministrului adjunct de externe Andrei Rudenko.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite