Declaraţia surprinzătoare a unui colonel rus despre războiul din Ucraina: „Situaţia noastră se va înrăutăţi. Întreaga lume este împotriva noastră” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

Rusia afirmă în continuare că „operaţiunea militară specială” declanşată de Vladimir Putin în Ucraina se desfăşoară conform planului, însă un expert militar rus şi colonel în rezervă a conturat o imagine diferită de cea prezentată de Kremlin, relatează BBC.

Invitat într-un talk-show difuzat la televiziunea rusă de stat, Mihail Hodarionok a declarat că Rusia este complet izolată pe plan politic, iar Ucraina este pregătită să lupte, informează BBC.

Colonelul rus în rezervă Mihail Hodarionok a înştiinţat că „situaţia (pentru Rusia) se va înrăutăţi în mod clar”, fiincă Ucraina beneficiază de asistenţă militară suplimentară din partea Occidentului şi că „armata ucraineană poate înarma un milion de oameni”. 

Vorbind despre militarii ucraineni, colonelul a precizat că „dorinţa de a-şi apăra patria-mamă există foarte mult”. 

 „Victoria finală pe câmpul de luptă este determinată de moralul ridicat al trupelor care vărsă sânge pentru ideile pentru care sunt gata să lupte”, a declarat Mihail Hodarionok, în direct la postul de televiziune Russia-1. 

„Cea mai mare problemă cu situaţia militară şi politică (a Rusiei) este că suntem total izolaţi politic şi întreaga lume este împotriva noastră, chiar dacă nu vrem să recunoaştem acest lucru. Trebuie să rezolvăm această situaţie”, a mai adăugat el. 

Conform expertului rus, situaţia în Rusia nu poate fi considerată normală atâta timp cât împotriva Rusiei este „o coaliţie de 42 de ţări” şi când resursele militar-politice şi militaro-tehnice „sunt limitate”.

Potrivit BBC, la talk-show-ul difuzat la televiziunea Russia-1 au participat şi alţi invitaţi, însă toţi au tăcut în timpul afirmaţiilor lui Mihail Hodarionok, chiar şi prezentatoarea Olga Skabeyeva, care în mod normal este vocală în a-l apăra pe Vladimir Putin. 

Este considerată o premieră să auzi o astfel de analiză realistă la televiziunea rusă de stat, dat fiind că de la începutul războiului în Ucraina, Vladimir Putin a interzis instituţii media independente. De asemenea, în dorinţa de a limita informaţiile despre invazia din Ucraina şi pentru a putea controla opinia publică au fost restricţionate Facebook, Instagram şi Twitter, precum şi accesul la posturi de ştiri străine. 

Pe lângă măsurile adoptate de preşedintele rus Vladimir Putin, Rusia a adoptat o lege care pedepseşte răspândirea „informaţiilor false” despre războiul din Ucraina cu până la 15 ani de închisoare. În luna aprilie a fost deschis un dosar penal împotriva opozantului Vladimir Kara-Murza. El era acuzat că a răspândit „informaţii false” despre invazia rusă din Ucraina.

Autorităţile ruse au interzis utilizarea termenilor precum „război” şi „invazie” şi insistă pentru „operaţiune militară specială”. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite