Barack Obama, cu chip de maimuţă pe tocătoare puse în vânzare într-un lanţ de supermarketuri din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO rferl.org
FOTO rferl.org

Un lanţ de supermarketuri din Rusia a fost nevoit să îşi prezinte scuze joi pentru punerea în vânzare a unor tocătoare pe care Barack Obama era reprezentat cu chip de maimuţă, fapt ce a stârnit furia Ambasadei SUA la Moscova, relatează AFP online.

Tocătoarele comercializate de reţeaua Bahetle prezentau o familie de maimuţe, figura preşedintelui american fiind imprimată pe faţa celui mai tânăr membru.

„A fost oprită vânzarea acestor tocătoare. Suntem dezolaţi că un astfel de produs a putut ajunge în rafturile noastre“, a declarat Valentina Moiseieva, o purtătoare de cuvânt al lanţului Bahetle, citată de agenţia TASS. „În opinia noastră, este inacceptabil ca un magazin să fie utilizat pentru provocări politice“, a adăugat ea, precizând că reţeaua de magazine a depus o reclamaţie la furnizorul său moscovit.

Tocătorul, pe care este imprimat şi un calendar, a fost realizat cu ocazia anului maimuţei din calendarul chinez.

„Este dezgustător să vezi o manifestare rasistă atât de evidentă în raioanele magazinelor din Rusia“, a reacţionat purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Moscova pe Twitter. El a postat apoi o fotografie cu scuzele lanţului de magazine, mulţumind „colegilor de la Bahetle pentru ele“. „Apreciem acest lucru“, a scris diplomatul american.

Bahetle este un lanţ de supermarketuri cu sediul în Tatarstan, o republică din centrul Rusiei populară pe tot teritoriul ţării.

Scandalul a izbucnit după ce un client din Kazan, capitala Tatarstanului, a postat o fotografie cu acest produs, care a ajuns virală pe internet.

Un incident asemănător a avut loc în 2013, când fosta campioană olimpică la patinaj artistic Irina Rodnina a publicat pe contul său Twitter un fotomontaj reprezentându-l pe preşedintele american Barack Obama în timp ce i se întindea o banană, notează AFP.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite