Autorităţile de la Moscova schimbă capetele de acuzare pentru cei 30 de activişti ai Greenpeace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a renunţat la acuzaţiile de piraterie împotriva celor 30 de activişti ai Greenpeace, acestea fiind înlocuite cu acuzaţii de huliganism, potrivit autorităţilor de la Moscova.

Noua acuzaţie prevede o pedeapsă de până la şapte ani, faţă de 15 ani, perioada la care puteau ajunge activiştii cu precedenta acuzaţie.  Cu toate acestea, cei reprezentanţii Greenpeace susţin că este o pedeapsă „disproporţionată”, susţine agenţia de ştiri BBC.

Şeful principalei agenţii de investigarea a acestui caz, Vladimir Markin, a declarat agenţiilor de ştiri că acuzaţiile au schimbate. Acesta susţine că anchetatorii nu exclud adăugarea altor acuzaţii la o dată ulterioară, printre acestea fiind indicată cea a utilizării violenţei împotriva oficialilor.

Săptămâna trecută, 11 câştigători ai Premiului Nobel i-au scris preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-l convinge să renunţe la acuzaţiile de piraterie. Ulterior, secretarul prezidenţial delegat pentru relaţia cu presa, Dmitri Peskov, a declarat că liderul de la Moscova nu are puterea de a influenţa instanţele de judecată.

Nava Arctic Sunrise a Greenpeace a fost capturată de forţele ruse după ce 30 de activiştii au escaladat o platformă petrolieră rusă toate cele 30 de persoane fiind reţinute.

Până în prezent, toate cererile de cauţiune au fost refuzate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite