Aleksei Navalnîi prezintă „urme de otrăvire”, anunţă medicii germani. Noi informaţii despre situaţia opozantului rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat în comă la Berlin, prezintă „urme de otrăvire”, a anunţat luni Spitalul Charite din Berlin, în care opozantul a fost transferat în weekend din Siberia. Medicii germani nu îndepărtează riscul unor sechele pe termen lung, mai ales asupra sistemului nervos, transmite AFP.

„Rezultatul bolii rămâne incert”, iar sechele pe termen lung, „mai ales în privinţa sistemului nervos, nu pot fi excluse în acest stadiu”, adaugă, într-un comunicat Spitalul Charite, unul dintre cele mai reputate din lume.

Navalnîi este spitalizat în stare gravă, dar stabilă, în comă, la Charite, de sâmbătă, iar rudele sale dau asigurări că a fost otrăvit, notează AFP.

Guvernul german anunţa mai devreme că este „foarte probabil” ca Aleksei Navalnîi să fie victima unei otrăviri.

Medicii anunţă că viaţa opozantului nu ar mai fi în pericol.

Considerat drept principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost internat joi, la Omsk, în comă, după ce s-a simţit rău în avionul cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova.

El a fost transportat către Berlin, cu un avion privat închiriat de către un ONG german. 

Medicii din Omsk au refuzat iniţial să dea undă verde evacuării lui Navalnîi. Ei susţin totodată că nu au găsit urme de otravă în corpul său. Două laboratoare din Rusia anunţă acelaşi lucru.

Totuşi, potrivit Moskovskii Komsomoleţ, Navalnîi a fost urmărit îndeaproape în ultimul timp de agenţi din cadrul FSB.

Echipa lui Navalnăi afirmă răspicat că opozantul este victima unei otrăviri.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite