VIDEO Un bărbat din Ungheni, reţinut pentru proxenetism. Racola moldovence şi le îndemna să practice prostituţia în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Un bărbat cu vârsta de 42 de ani, membru al unui grup infracţional, a fost arestat pentru 30 de zile pentru proxenetism. Acesta, împreună cu o moldoveancă, au format un grup specializat în organizarea practicării prostituţiei de către moldovece pe teritoriul Italiei.

Bărbatul în complicitate cu femeia, care se afla în Italia, au determinat două tinere de 22 şi, respectiv, 23 de ani, domiciliate în zona de centru a ţării, să practice prostituţia în Italia, în schimbul sumei de 2.000 euro lunar. Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 10-15 clienţi.

De asemenea, în urma acţiunilor de investigaţii s-a stabilit că suspecţii si-au desfăşurat activitatea ilegală mai bine de un an, timp în care au racolat în scopul practicării prostituţiei pe teritoriul Italiei mai multe tinere din Republica Moldova.

Pentru a ajunge la locul destinaţiei, suspectul în complicitate cu femeia, au perfectat din surse financiare proprii actele tinerelor. Pe 14 februarie 2019, suspectul urma să le trimită la destinaţie cu microbuzul de pe ruta Chişinău-Italia, ultimele fiind aşteptate de complicele bărbatului. 

În urma descinderilor, la 13 februarie, la domiciliu, poliţiştii l-au reţinut pe bărbatul suspect. De asemenea, au fost depistate şi tinerele care în dimineaţa zilei de 14 februarie urmau să fie transportate în Italia. La fel, au fost depistate şi ridicate mai multe documente probatorii de transferuri băneşti efectuate din Italia de către complicele suspectului.   

La 15 februarie curent, în privinţa suspectului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar în privinţa complicelui acestuia urmează a fi desfăşurate toate acţiunile ce se impun în vederea reţinerii acesteia.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Poliţiştii continuă acţiunile operative de investigaţii, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, persoanelor implicate în schema infracţională, identificarea altor tinere racolate, dar şi în vederea identificării şi confiscării mijloacelor băneşti şi altor bunuri obţinute pe calea criminală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite