VIDEO Lukaşenko ameninţă Moscova că va părăsi Uniunea Vamală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lukaşenko, alături de preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, şi de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin FOTO: REUTERS
Aleksandr Lukaşenko, alături de preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, şi de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin FOTO: REUTERS

Belarusul nu este de acord cu restricţiile vamale introduse de Federaţia Rusă, în condiţiile în care Belarusul, Federaţia Rusă şi Kazahstanul au un acord cu privire la libera circulaţie a mărfurilor dintre aceste state. Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a întrebat recent pe oficialii ruşi de ce acordul privind Uniunea Vamală nu funcţionează.

„Comportamentul autorităţilor ruse nu mă mai miră, dar mă deprimă. Dacă în timpul apropiat nu se va normaliza comerţul între cele două state, care încalcă înţelegerile vamale, vom fi nevoiţi să reacţionăm. Ce comportament e ăsta? Ştiţi ce mă supără. Luaţi de exemplu problema Kazahstanului şi cea a Belarusului, care sunt de aceeaşi natură. A fost doar un singur apel telefonic şi problema cu Kazahstanului s-a rezolvat. Am impresia că pe exemplul Belarusului, legându-se ba de gaze, ba de petrol, ba de produsele alimentare, ei vor să dea o lecţie întregii lumi. Dar noi nu suntem ţânci ca să fim duşi de lesă. Există legea, există înţelegerea vamală, mâine vom intra în Uniunea Vamală. Am aderat deja, acesta începe să funcţioneze. Ce fel de obstacole pot fi cu exportul de mărfuri? Avem un acord cu privire la circuitul liber al mărfurilor, forţei de muncă etc. Practic, suntem un singur stat. Pentru ce să faceţi asta? 

Dacă credeţi că am încălcat ceva, putem să rezolvăm problema fără scandaluri. Şi apoi, nu înţeleg, faceţi asta ca să crească preţurile în Federaţia Rusă? Nu trebuie să puneţi presiuni asupra noastră!”, a declarat Lukaşenko. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite