VIDEO Glamour la procurorii moldoveni. Şeful adjunct al Procuraturii Buiucani se laudă pe reţelele sociale cu averea câştigată în „15 ani cât a fost educatoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul adjunct din sectorul Buiucani al capitalei, Elena Neaga, trăieşte boiereşte. Familia Neaga deţine o casă de milioane în centrul oraşului Străşeni, construită în timp record, relatează Jurnal TV.

Procurorul nu se sfieşte să arate lumii întregi luxul în care locuieşte. Pe un site de socializare a postat peste 100 de poze cu averea la vedere. În timp ce unii locuitori din Străşeni susţin că Elena Neaga şi-a ridicat vila în doi ani, femeia spune că şi-a făcut averea timp de 15 ani în care a lucrat la o grădiniţă. 

„Din fotografii se vede mobila scumpă în dormitor, bucătărie, camera de oaspeţi şi baie. Elena Neaga a pozat şi pe patul conjugal... în lenjerie. În majoritatea fotografiilor apare cu bijuterii impunătoare din aur“, relatează Jurnal TV.

În faţa camerii, Elena Neaga susţine că a făcut avere pe vremea când activa ca educatoare şi directoare la grădiniţa din Scoreni. Mai mult, periodic ar fi lucrat la la Moscova, în timp ce soţul ar fi câştigat bani în Spania şi Kazahstan. Procurorul spune că nu-şi permite luxul să vină cu maşina la serviciu şi că face naveta zilnic cu microbuzul.

Neaga se jură că nu a fost ajutată de naşul său, comisar de poliţie, să obţină un serviciu în Procuratură. 

Potrivit declaraţiei de venit pentru anul 2012, vila ar fi fost obţinută printr-un contract de donaţie în anul 2010. Procurorul a câştigat în acelaş an în total 82.403 de lei sau circa 4.400 de euro.

Elena Neaga a intrat în atenţia publică după ce Procuratura sectorului Buiucani a documentat accidentul în care a fost implicat ex-preşedintele Consiliului Procurorilor, Iurie Garaba, mai aminteşte Jurnal TV. 

 

„Profesia de procuror este una onestă, care are menirea să apere supremaţia legii, drepturile şi interesele ocrotite de lege ale cetăţenilor, în care principalele trăsături morale ale celui ce-o exercită sunt corectitudinea, perseverenţa, principialitatea şi buna reputaţie“, susţine Elena Neaga, pe site-ul Institutului Naţional de Justiţie, unde predă.

Potrivit aceleaşi surse, pricurorul ar avea un „volumul foarte mare de muncă, raportat la salariul foarte mic al unui procuror: 3500-3800 lei“. 

Elena Neaga a fost numită adjunct la Procuratura Buiucani în decembrie 2010. Anterior a ocupat funcţii şi în cadrul Procuraturii raionului Străşeni. Ca şi la Buciucani, Neaga i-a fost adjunctă lui Eduard Maşnic, procurorul raionului până în iulie 2010, iar ulterior, după plecare acestuia, a exercitat interimatului funcţiei de procuror-şef la Străşeni.

image

FOTO: Procurorul Elena Neaga este formator la Institutul Naţional de Justiţie// inj.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite