Un medic terapeut din Comrat, condamnat pentru malpraxis soldat cu decesul unui copil

0
0
Judecată

Un medic terapeut de gardă din cadrul Spitalului raional Comrat a fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui copil. De asemenea, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de 3 ani.

Procuratura UTA Găgăuzia, oficiul Comrat a demonstrat prin probe că, pe 25 iunie 2018, în calitate de medic de gardă, acesta nu a asigurat examinarea corespunzătoare şi a refuzat spitalizarea unui copil de 5 luni care fusese transportat cu o infecţie respiratorie virală acută. În consecinţă, băieţelul a decedat peste câteva ore, fiindu-i afectat sistemul respirator şi cel cardiovascular.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, iar procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale, care au evidenţiat culpa medicului, concluzionând că moartea micuţului ar fi putut fi evitată în cazul în care acesta ar fi primit tratamentul imediat. Astfel, inacţiunile medicului de gardă au fost în corelaţie de cauzalitate cu decesul copilului.

Fiind audiat, medicul, în vârstă de 45 de ani şi cu un stagiu de un an în cadrul spitalului raional Comrat, nu şi-a recunoscut vina.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite