Un funcţionar public din Israel, condamnat la ani grei de închisoare pentru viol, reţinut în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Un bărbat din Israel, condamnat de justiţia israeliană la 42 de ani de închisoare pentru viol, hărţuire sexuală şi fapte indecente în timp ce deţinea o funcţie publică, a fost reţinut în Republica Moldova, acolo unde individul s-a ascuns ultimii opt ani.

Bărbatul, în vârstă de 75 de ani, se ascundea pe teritoriul Republicii Moldova cu acte de identitate false ale Bulgariei.

Bărbatul urmează să fie prezentat în faţa instanţei de judecată, pentru a fi confirmat mandatul de arest internaţional şi ulterior să fie pregătite actele pentru extrădarea acestuia în Israel, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Acesta a fost localizat şi reţinut datorită măsurilor întreprinse de ofiţerii Direcţiei investigaţii criminalitate organizată în comun cu ofiţerii Direcţiei Analiză ale Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi Direcţiei de cooperare internaţională poliţienească a IGP.

Acţiunile s-au desfăşurat în colaborare cu ataşatul Poliţiei şi al Ministerului de Securitate Publică din Statul Israel pentru statele membre CSI şi ţările Baltice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite