Şoferii pot renunţa la cauciucurile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii pot renunţa la cauciucurile de iarnă în schimbul celor universale sau de vară, dar trebuie să circule cu farurile aprinse pe timp de zi până la sfârşitul lunii martie.

Începând cu 1 decembrie, şoferii au obligaţia să-şi echipeze mijloacele de transport cu pneuri destinate exploatării în sezonul de iarnă. Un termen fix la care conducătorii auto pot trece la pneuri universale nu există. Aceştia o pot face imediat cum carosabilul nu mai este acoperit cu zăpadă, polei sau gheţuş, a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Uliana Catan, contactată de IPN.

Un set de cauciucuri de vară costă în medie între 2.000 şi 6.000 de lei, dar există şi oferte care ajung la 10. 000 de lei sau chiar depăşesc această sumă. Serviciul de schimbare a pneurilor costă între 150 şi 500 de lei, în funcţie de modelul maşinii. Mai mulţi comercianţi au declarat că, în comparaţie cu anul trecut, preţurile au crescut cu aproximativ 5%. Aceştia nu au precizat cauzele scumpirii, dar au spus că majorările vin de la furnizori.

Din 1 noiembrie, timp de patru luni, şoferii trebuie să circule cu farurile aprinse şi ziua, până în ultima zi a lunii martie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite