Şoferi de camioane, implicaţi în contrabandă cu droguri. Aceştia au introdus în R. Moldova droguri în sumă de cel puţin 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Patru şoferi de camioane au ajuns pe mâna oamenilor legii, fiind suspectaţi că introduceau în Republica Moldova droguri în cantităţi deosebit de mari. Este vorba despre patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani, locuitori ai oraşelor Chişinău şi Ialoveni, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, în procesul de documentare a fost infiltrat un investigator sub acoperire. Au fost efectuate achiziţii de control, în cadrul cărora s-a constatat că membrii grupului aduceau drogurile din ţările europene şi ulterior le comercializau pe teritoriul Moldovei.

După câteva luni de investigaţii, au fost efectuate percheziţii la domiciliile şi mijloacele de transport ale bărbaţilor. Ca urmare, au fost depistate şi ridicate pastile „Ecstasy”, în valoare de aproximativ un milion de lei pe piaţa neagră.

Pe parcursul lunii decembrie, doi figuranţi au fost reţinuţi. Aceştia au calitatea de învinuiţi în cadrul unei cauze penale pornite pentru „circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Organizatorul schemei infracţionale este cercetat în stare de arest, un alt figurant – sub control judiciar şi două persoane sunt cercetate în stare de libertate, în calitate de bănuiţi.

Persoanele vinovate riscă până la 15 ani privaţiune de libertate.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite