Separatiştii pro-ruşi din Republica Moldova solicită ONU să ancheteze presupusa tentativă de asasinat de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Transnistria au cerut joi seara ca ONU să ancheteze o tentativă de asasinat imputată Kievului împotriva mai multor responsabili şi despre care au spus că a fost dejucată în cursul zilei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Soldati Transnistria. FOTO BBC jpg
Soldati Transnistria. FOTO BBC jpg

„Am dat deja ordin ministrului Afacerilor Externe să pregătească declaraţii pentru toţi membrii Consiliului de Securitate al ONU. (...) Le vom cere să examineze această situaţie şi să ne asigure securitatea", a declarat într-o alocuţiune televizată, în limba rusă, Vadim Krasnoselski, liderul de la Tiraspol.

 Anatoli Gureţki, pretinsul procuror general din regiunea separatistă din estul Republicii Moldova, a declarat joi, 9 martie, că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, şi a altor persoane importante din stânga Nistrului, tentativă ce ar fi fost pregătită de serviciile de la Kiev.

Oficialii din Ucraina au respins aceste acuzaţii, pe care le-au calificat drept o nouă provocare a Kremlinului.

Săptămânile trecute autorităţile de la Moscova au declarat de mai multe ori că Ucraina ar intenţiona să atace regiunea transnistreană, declaraţii respinse şi de Kiev, şi de Chişinău

Amintim că premierul de la Chișinău a declarat că nu a fost confirmată tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, precizând că situația este stabilă în Republica Moldova, iar pericole de escaladare nu sunt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite