Şeful IGP a reacţionat la acuzaţiile legate de batalionul Fulger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerii Fulger FOTO Sputnik
Ofiţerii Fulger FOTO Sputnik

„Şefii detaşamentelor mi-au comunicat că climatul moral-psihologic în cadrul subdiviziunii este unul bun. În acelaşi timp, ei s-au arătat îngrijoraţi de apariţia în spaţiul mediatic a informaţiilor anonime privind activitatea internă a entităţii şi au comunicat că aceste informaţii făcute publice nu reprezintă nici părerea lor personală, în calitate de conducători, şi nici a subalternilor”, a declarat Iurie Podarilov, şeful IGP, notează IPN.

Iurie Podarilov a menţionat că ieri în detaşamentele batalionului „Fulger” au avut loc şedinţe cu angajaţii subdiviziunii, în vederea stabilirii problemelor semnalate în scrisoarea mediatizată zilele trecute. „În urma acestor discuţii, angajaţii n-au raportat probleme majore sau presiuni asupra unor angajaţi. În ceea ce priveşte declaraţiile făcute în cadrul mass-media de către comandantul suspendat al brigăzii, venim să precizăm că dumnealui deja de o lună este supus unei anchete interne, este suspendat din funcţie, în legătură cu încălcarea unor atribuţii de serviciu, mai exact pentru încălcarea procedurilor de organizare a activităţii interne a subdiviziunii şi emiterea în mod arbitrar a unor acte administrative. Până la finalizarea acestei anchete interne noi nu putem interveni cu careva detalii pentru a nu prejudicia mersul acesteia”, a precizat Iurie Podarilov.

Iurie Podarilov a făcut aceste declaraţii în contextul apariţiei în spaţiul public a unei scrisori anonime, autorii căreia menţionează că pe numele comandantului Cazimir Trocin şi al altor angajaţi au fost fabricate mai multe anchete de serviciu, care au avut drept scop înlăturarea lor cu orice preţ de la conducerea instituţiei. Autorii scrisorii au îndemnat reprezentanţii puterii de stat, printre care şi preşedintele Comisiei Securitate Naţională a Parlamentului, să viziteze Brigada, unde ar putea avea discuţii colective şi private cu angajaţii instituţiei pentru clarificarea situaţiei de facto.

În cadrul batalionului „Fulger” activează 369 angajaţi, care iau parte la cele mai dificile reţineri şi intervenţii, riscându-şi zilnic viaţa pentru securitatea cetăţenilor.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite