Şeful Europol: „Afacerea” cu migranţii aduşi ilegal în Europa a adus venituri-record organizaţiilor criminale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile criminale au obţinut sume-record din facilitarea trecerii ilegale a frontierei de către migranţii care au fugit din Orientul Apropiat pentru a ajunge în Europa, şeful Europol estimând că suma ar putea ajunge la 6 miliarde de dolari.

Potrivit The Independent, Rob Wainwright directorul agenţiei responsabile de forţele de poliţie din Europa, Europol a efectuat calculele estimative privind banii câştigaţi de organizaţile criminale care treceau ilegal  în Europa. Potrivit lui Rob Wainwright, la baza calculelor a stat un sondaj realizat printre 1,5 mii de migranţi ajunşi ilegal în Europa.

„Noi ştim că fiecare migrant achită membrilor organizaţiilor criminale în medie de la 3 000 la 6 000 de dolari pentru a ajunge ilegal în Europa. Un calcul simplu arată că doar în 2015 veniturile celor implicaţi în astfel de ilegalităţi a ajuns la 6 miliarde de dolari”, a precizat Rob Wainwright, citat de publicaţia britanică.

Sursa notează că după banii obţinuţi din diferite activităţi criminale, aducerea migranţilor în Europa s-a dovedit a fi o „afacere” foarte profitabilă, suma veniturilor încasate plasându-se pe locul doi după cea a banilor obţinuţi din vânzarea drogurilor.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite