Şcolile profesional-tehnice vor pregăti specialişti în domeniul tehnologiilor informaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
intel noi tehnologii

Procesului de pregătire a specialiştilor din domeniul tehnologiilor informaţionale, în instituţiile de învăţământ profesional tehnic, urmează a fi modernizat, în cadrul unui proiect lansat vineri, 29 ianuarie, de către Centrul Educaţional PRO Didactica şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC. Un alt scop al iniţiativei este şi dezvoltarea unei oferte educaţionale ajustate cerinţelor curente ale industriei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC, proiectul are o valoare totală de 694 de mii de euro şi este implementat pe parcursul perioadei decembrie 2015 – noiembrie 2018. Acţiunile se vor axa pe creşterea capacităţilor Centrului de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale, creat prin reorganizarea Colegiului de Informatică din Chişinău şi transformării acestuia în factorul motrice al dezvoltării învăţământului profesional tehnic şi racordării la cerinţele pieţei.

O altă direcţie o va constitui consolidarea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Profesional prin oferirea asistenţei pentru dezvoltarea standardelor de bază, procedurilor organizaţionale şi proceselor de lucru. De asemenea, se planifică desfăşurarea unor programe extinse de formare continuă pentru profesori şi furnizarea de oportunităţi de stagiu pentru elevi şi cadre didactice, acţiuni ce vor contribui la corelarea rezultatelor procesului educaţional cu rigorile şi aşteptările sectorului privat.

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC afirmă că graţie îmbunătăţirilor operate în cadrul proiectului şi a transformării efective a proceselor de instruire în şcoli profesionale şi colegii, tinerii înmatriculaţi la specialităţi TIC vor avea posibilitatea să acumuleze cunoştinţe relevante şi să dezvolte abilităţile practice solicitate pe piaţa muncii, beneficiind astfel de şanse mai mari de angajare şi creştere profesională.

Proiectul „Parteneriate pentru calitatea şi relevanţa învăţământului profesional tehnic în domeniul TIC din Republica Moldova este implementat, cu sprijinul Cooperării Austriece pentru Dezvoltare şi a Guvernului României

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite