Rusia va lupta cu „sperietori” împotriva beţivilor. Milioane de dolari pentru a-i convinge pe ruşi să nu mai bea alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia demarează lupta cu alcoolicii FOTO: Adevărul
Rusia demarează lupta cu alcoolicii FOTO: Adevărul

Conceptul de reglementare în privinţa alcoolismului a fost elaborat la Moscova, iar autorităţile vor fi nevoite să aloce bani grei pe timp de criză pentru a lupta împotriva celor care consumă excesiv alcool.

Potrivit ria.ru, autorii conceptului cer Guvernului rus 2,3 miliarde de ruble sau circa 33,5 milioane de dolari pentru a realiza cea mai amplă campanie de luptă împotriva alcoolismului în Rusia. Campania se va derula în perioada 2015-2016.  

Documentul atestă că programul va fi orientat către tinerii în vârstă de 14-21 de ani, femeile însărcinate, şoferii şi alcoolici. Metodele utilizate în această campanie vor fi „sperietorile” şi „profilactica”. Vor fi organizate acţiuni cum ar fi flash-moburi antialcool, spoturi difuzate în mass-media şi pe reţelele de socializare şi infografice pentru restaurante.

Datele oficiale ale Rusiei arată că ruşii au redus din consumul de alcool, constituind anual 11,6 litri de vodcă pe cap de locuitor. Rusia se confruntă cu o recesiune economică din cauza ieftinirii petrolului şi a sancţiunilor occidentale. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite