REVISTA PRESEI REGIONALE Trei instituții din Ungheni vor avea apă încălzită cu panouri fotovoltaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul face parte dintr-un demers mai amplu care vizează minimizarea dependenței de gaz și înlocuirea necesităților energetice cu unele regenerabile.

După ce au învățat să-și sorteze singuri gunoaiele, locuitorii din Ungheni se pregătesc pentru o iarnă eco. Edilii din localitate au semnat trei acorduri de grant cu Fondul de Investiții Sociale din Moldova pentru finanțarea montării unor panouri fotovoltaice care vor încălzi apa menajeră din trei instituții publice, relevă Unghiul.info. Potrivit estimărilor făcute de administrația locală, economiile scontate de pe urma implementării modulelor solare ar trebui să ajungă la peste 430.000 de lei, anual.

Servicii noi de asistență socială, la Telenești

Denumite „Echipa Mobilă" și „Plasament Familial Specializat", cele două noi servicii sunt adresate oamenilor cu dizabilități. Prin acest program se urmărește dezinstituționalizarea și prevenirea instituționalizării oamenilor cu handicap, integrarea lor în familii și comunitate, asigurarea accesului la servicii comunitare și dezvoltarea abilităților acestora pentru un trai decent, informează Cuvintul.md.

Ajutor pentru vârstnicii din Soroca

În nordul țării, încălzirea cade mai ieftin la buzunar pentru locuitorii din satul Zastânca, raionul Soroca. Edilii locali au pus la dispoziția vârstnicilor 65 de metri cubi de lemne, la preț redus cu aproximativ 30% față de tariful normal, relevă Observatorul de Nord.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite