Reprezentanţii Eximbank resping informaţiile potrivit cărora banca va fi scoasă în vânzare

0
0

Reprezentanţii Eximbank au emis un comunicat după ce în presă au apărut informaţii privind vânzarea băncii, calificându-le drept tendenţioase şi făcute cu rea-intenţie.

După ce presa a scris că grupul italian Treviso Veneto Banca, acţionar majoritar la Eximbank, intenţionează să renunţe la mai multe bănci din Europa de Est, inclusiv Republica Moldova, reprezentanţii instituţiei au venit cu o reacţie. „Eximbank consideră informaţiile privind vânzarea băncii drept tendenţioase şi făcute cu rea-intenţie, menite să dezinformeze opinia publică. Veneto Banca SpA informează că în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 19 decembrie 2015, cu majoritatea voturilor (97%), a fost aprobată transformarea Veneto Banca în societate pe acţiuni, lansarea proiectului de listare a acţiunilor la Bursa din Milano şi majorarea de capital, precum şi un plan strategic de dezvoltare a Grupului Veneto Banca”, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii băncii.

În acelaşi timp, Eximbank a precizat că decizia a fost coordonată cu Banca Centrală Europeană, iar majorarea de capital este asigurată din oficiu de către una dintre cele mai importante bănci pentru investiţii la nivel italian şi european, Banca IMI, la care s-au alăturat şi alte nouă importante instituţii financiare internaţionale şi italiene, care au creat un Consorţiu de Garantare. În rezultatul majorării de capital, Veneto Banca va atinge un nivel de capitalizare, care va depăşi semnificativ indicatorii impuşi de Banca Centrală Europeană. „Veneto Banca nu riscă falimentul. Veneto Banca dispune de indicatorii economici, resursele şi personalul necesar pentru a asigura generarea de profit”, se mai menţionează în comunicat.

Menţionăm că presa de la Chişinău a citat informaţiile apărute într-o publicaţie italiană privind intenţia acţionarului majoritar al Eximbank privind scoaterea în vânzare a băncii. 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri