Rep. Moldova. Vremea se răceşte brusc. La sol vor fi îngheţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii, care intră în vigoare joi şi va fi valabilă până vineri, 29 aprilie. În intervalul de timp menţionat, vor cădea ploi de scurtă durată. În raioanele de nord şi centru vor fi puternice (15-25 l/m2).

Ghenadii Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a precizat pentru IPN că teritoriul Republicii Moldova va fi traversat de un ciclon care vine din nord-estul Europei. La 28 şi 29 aprilie va fi instabilitate atmosferică, iar din acest motiv se vor înregistra şi ploi puternice.

Serviciul Meteorologic de Stat a mai emis şi avertizare cod galben de îngheţuri, care va fi valabilă în perioada 30 aprilie – 1 mai.

„În orele nocturne se prevăd îngheţuri la suprafaţă solului cu intensitatea de până la minus 4 grade Celsius, ceea ce  reprezintă un pericol pentru culturile de primăvară, mai ales cele legumicole. Copacii fructiferi nu vor avea de suferit, deoarece temperatura în aer va fi de +2-+3 grade Celsius. Temperatura medie a aerului pentru sfârşit de aprilie-început de mai ar trebui să fie de +5-+8 grade Celsius pe timp de noapte”, a precizat Ghenadii Roşca.

Cea mai călduroasă zi de 27 aprilie a fost cea din 2013, când la Briceni au fost înregistrate +30 de grade Celsius. Cea mai friguroasă zi de 27 aprilie a fost cea din 1948, la staţia meteorologică de la Tiraspol fiind înregistrate minus 5,9 grade Celsius.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite