Renato Usatîi, la Munchen: Am votat pentru resetarea statului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii

Renato Usatîi, liderul Blocului electoral „Renato Usatîi”, şi-a exprimat dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Renato Usatîi a votat pentru resetarea statului, pentru ca în următorul scrutin cetăţenii care se află acum în diasporă să poată vota alături de copii şi părinţi, în Moldova. Acesta şi-a exercitat dreptul la vot în oraşul german München, transmite IPN.

„Am votat pentru votul electronic, votul prin poştă, pentru planul de modernizare a ţării, pentru redeschiderea, resetarea sistemului de şcoli tehnice, profesionale. Am votat pentru a face regulă în bugetul de stat, pentru ca toţi cei care au furat ţara până acum să răspundă în faţa justiţiei. Am votat cu speranţa că, începând cu ziua de mâine, în Republica Moldova se va începe o schimbare radicală pentru viaţa fiecărui cetăţean”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Liderul Blocului susţine că este bucuros că oamenii au ieşit masiv la vot, dar califică cozile imense la secţiile de votare din unele oraşe europene drept o „bătaie de joc”. Acesta a menţionat că a primit semnale precum că masiv se aduc la vot oamenii din regiunea transnistreană, iar ieri, unele partide ar fi achitat de la 400 la 1000 de lei per vot în mai multe sate.

Politicianul spune că a mers să voteze în München, Germania, pentru că e unul din statele unde poate veni doar cu testul negativ PCR la COVID-19 şi tot astăzi, după amiază, zboară Chişinău.

Pentru validarea rezultatelor alegerilor este necesară participarea la scrutin a 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Pragul electoral pentru o formaţiune politică este de 5%; pentru un bloc electoral – 7% şi pentru candidaţii independenţi – 2%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite