Răspunsul Chişinăului la solicitarea Ucrainei de a deschide un oficiu consular la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răspunsul urmează să fie oferit de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene FOTO: Arhivă
Răspunsul urmează să fie oferit de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene FOTO: Arhivă

Autorităţile Republicii Moldova vor avea pentru Ucraina acelaşi răspuns ca şi pentru Rusia mai devreme în contextul cererii de deschidere a unui oficiu consular la Tiraspol.

 Pe 30 octombrie, Ucraina a solicitat autorităţilor de la Chişinău să i se permită să deschidă un consulat ucrainean la Tiraspol. Chişinăul susţine că acest lucru nu este posibil deoarece autorităţile constituţionale nu deţin controlul asupra teritoriului dat şi nu pot garanta securitatea diplomaţilor străini.

Şeful Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Balan, a declarat pentru IPN că părţii ucrainene i se va propune să-şi deschidă consulat în altă localitate. „De exemplu în satul Varniţa. Dar dacă analizăm, cei mai mulţi ucraineni sunt stabiliţi cu traiul în Râbniţa şi în Camenca, deci le-ar fi mai convenabil să fie un consulat la Rezina decât la Tiraspol”, a subliniat oficialul.

Răspunsul oficial urmează să fie oferit de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Anterior cu un astfel de demers a venit şi Federaţia Rusă.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite