Producătorii agricoli din Moldova vor primi 6,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

6,5 milioane de lei vor fi acordate unui număr de 20 de producători agricoli din Republica Moldova, drept recuperare a investiţiilor efectuate în procurarea de semănători No-Till, stropitori şi tocătoare. Aceştia au fost selectaţi ca urmare a celui de-al şaselea apel pentru depunerea cererilor de granturi în cadrul programului post-investiţionale destinate Managementului Durabil al Terenurilor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Proiectului Agricultură Competitivă în Moldova (MAC-P), unui număr de opt producători agricoli din nordul Moldovei, precum şi câte şase din sudul şi centrul ţării, li se vor compensa 50% din investiţiile făcute pentru implementarea sistemului conservativ de agricultură şi aplicarea unui management durabil al terenurilor.

Prin intermediul programului de granturi post-investiţionale destinate managementului durabil al terenurilor, desfăşurat în ultimii trei ani în cadrul celor şase apeluri lansate de Proiectul MAC-P, au primit suport financiar 165 de producători agricoli din 213 care au depus dosare.

Au fost compensate cheltuielile pentru investiţii efectuate în procurarea a 201 de utilaje, inclusiv semănători, tocătoare (cositori), stropitori combinatoare, precum şi în construcţia a câtorva iazuri antierozionale, a un bazin de captare a apei pluviale etc. Până în prezent, proiectul a oferit producătorilor agricoli din Republica Moldova sprijin financiar în valoare de 38 de milioane de lei, echivalent al 1,9 milioane dolari. Valoarea medie a unui grant obţinut de agricultori reprezintă 232,8 mii de lei.

Programul de granturi post-investiţionale „Managementul durabil al terenurilor” (MDT) a fost lansat în 2014 şi este parte componentă a proiectului MAC-P (Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova), finanţat din fondurile Băncii Mondiale, Guvernului Suediei, Facilităţii Globale de Mediu şi Guvernului Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite