Preşedintele raionului Cahul, plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Cenuşă
Marcel Cenuşă

Preşedintele raionului Cahul, Marcel Cenuşă, învinuit în dosarele licitaţiilor trucate, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Hotărârea a fost emisă de către Judecătoria Cahul, transmite IPN.

Miercuri, deputaţi, primari, consilieri raionali şi locali din partea Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest lângă Judecătoria raionului Cahul, în legătură cu reţinerea preşedintelui raionului, socialistul Marcel Cenuşă. În opinia lor, reţinerea este ilegală, iar „regimul de la guvernare doreşte să suprime administraţiile publice locale independente şi, folosind metodele din perioada lui Plahotniuc, îi elimină pe toţi cei care gândesc altfel şi sunt incomozi actualei guvernări”.

Preşedintele raionului Cahul şi alte opt persoane, printre care şi angajaţi ai Consiliului raional, un primar şi agenţi economici, au fost reţinuţi în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei în urma unor achiziţii trucate.

Primarul comunei Moscovei şi administratorul unei companii fictive sunt sub control judiciar pentru o lună, iar unul dintre specialiştii Direcţiei construcţii a Consiliului raional a fost eliberat de către instanţă. Totodată, administratorul altei companii vizate în dosar a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite