Pensionarii cu pensie mai mică de 2.000 de lei vor primi câte 600 de lei de Paşti. Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru acest proiect, anunţă Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat joi, 7 martie, în cadrul unui briefing de presă, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru câteva proiecte „care vor aduce oamenilor beneficii importante”. Este vorba despre indexarea pensiilor cu 5,3%, de la 1 aprilie, şi oferirea unui ajutor financiar de Paşti, de 600 de lei, pentru pensionarii care au pensia mai mică de 2.000 de lei.

„Voi reaminti aici că unele partide de opoziţie au minţin în campanie neruşinat oamenii precum că pensiile nu vor fi deloc indexate. Noi tratăm aceste minciuni electorale ca o disperare a opoziţiei, ca o slăbiciune a lor, pe care suntem gata să le o iertăm”, a spus Vlad Plahotniuc.

Potrivit democratului, niciun Guvern nu a făcut vreodată atât de mari majorări pentru pensionari. El a mai menţionat că de ajutoarele de Paşti vor beneficia circa 600.000 de persoane.

„Am decis să oferim aceşti bani prin asumarea răspunderii Guvernului, deoarece există riscul ca din cauza partidelor care refuză dialogul politic, blocajul în care ne aflăm după alegeri să fie unul de durată, iar în rezultat pensionarii ar fi putut să nu mai primească aceşti bani, de Paşti. Prin decizia luată astăzi, ne asigurăm că în a doua jumătate a lunii aprilie, oamenii să primească banii”, a afirmat Plahotniuc.

Liderul PDM susţine că ar fi putut veni şi cu alte decizii bune pentru cetăţeni, „dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorităţi parlamentare şi învestirea noului Guvern. Noi suntem deschişi dialogului şi vrem cât mai curând să avem instituţii pe deplin funcţionale, ca să putem lucra în plină forţă pentru oameni. Cetăţenii pentru asta au votat aceste partide, nu ca aceste partide să facă mofturi după electorală şi să ducă din nou ţara în alegeri anticipate”, a precizat Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a subliniat că nu are noutăţi privind formarea unei coaliţii de guvernare, pentru că este în aşteptare „ca unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri şi să înţeleagă pentru ce au fost votaţi”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite