Ouăle vor fi marcate altfel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
oua

Ouăle din comerţ trebuie să aibă indicat pe ele un număr de identificare a unităţii de producere, precum şi data durabilităţii minimale, care vine să înlocuiască data ouatului. Noile prevederi au intrat în vigoare din 1 iunie, însă specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor atenţionează că timp de circa trei săptămâni, în magazine ar mai putea fi găsite ouă cu precedentul marcaj, transmite IPN.

ANSA menţionează că numărul de identificare a unităţii de producere arată astfel – 3MD YY 001. Cifra trei semnifică sistemul de creştere a păsărilor, MD – codul ţării, YY – indicativul raionului, iar 001 – codul centrului de marcare sau ambalare. Tot pe ou, comercianţii sunt obligaţi să marcheze data durabilităţii minimale – DDM xx.00.19. DDM este data durabilităţii minimale, xx – data, 00 – luna, iar 19 – anul.

Potrivit specialiştilor ANSA, având în vedere că data recomandată de vânzare către consumatorul final este de 21 de zile de la producere, pe parcursul lunii iunie în reţeaua de comerţ vor fi comercializate ouă marcate şi prin metoda anterioară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite