Octavian Ţîcu: PUN merge singur în alegeri. Punct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ţîcu, lider PUN
Octavian Ţîcu, lider PUN

Octavian Ţîcu respinge categoric propunerea partidului AUR de a forma un bloc electoral unionist. Potrivit liderului Partidului Unităţii Naţionale, oamenii din partidul său nu ar accepta să se asocieze cu o formaţiune care în România s-a manifestat ca fiind anti-vaccin, anti-măşti, împotriva NATO şi a Uniunii Europene.

„La platorma unionistă a Partidului Unităţii Naţionale, până în prezent, au aderat peste 20 de personalităţi remarcabile. Noi doar în primii 20 pe listă avem 7 doctori şi doctori habilitaţi, medici, profesori, oameni din mediul intelectual. Şi acum pe toţi aceşti oameni eu trebuie să-i duc într-o alianţă cu cine? Propunerea asta a întârziat cu jumătate de an. AUR dacă avea idei cu adevărat unioniste în Republica Moldova, înainte de a-şi lansa franciza aici, ar fi trebuit să vină şi să vorbească cu cea mai importantă forţă unionistă, cu PUN”, a spus Octavian Ţîcu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Octavian Ţîcu a precizat că PUN merge pe cont propriu la scrutinul din iulie, arătându-se convins că formaţiunea se va regăsi în viitorul Parlament.

„PUN merge singur în alegeri cu platformă unionistă. Punct. Lucrurile nu mai pot fi schimbate. Eu, personal, mai bine mă întorc la catedra universitară decât să intru cu AUR în Parlament. Depunem la ora 11 listele la CEC şi cetăţenii Republicii Moldova cu viziuni româneşti, europene şi euroatlantice vor avea o opţiune de vot foarte frumoasă”, a spus Octavian Ţîcu.

Pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate, platformei AUR i s-au alăturat Partidul Liberal, Uniunea Salvaţi Basarabia şi Partidul Popular Românesc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite