Nicolae Timofti: „Nu e cazul ca Vitalie Marinuţa să-şi dea demisia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova

Declaraţia aparţine şefului statului şi a fost făcută după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate unde s-au discutat incidentele din Armata Naţională. Potrivit acestuia ministul Apărării nu ar trebui să-şi dea demisia.

Astăzi după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate au fost demişi comandatul Trupelor Terestre şi cel al Brigăzii nr. 1 din Bălţi, iar alţi 15 militari au primit diverse sancţiuni. Şi ministrul Apărării a fost sancţionat. 

„Sâmbătă, Vitalie Marinuţa m-a sunat şi m-a informat despre acest caz tragic care a avut loc în armată. Totodată, m-a informat că-şi va anunţa demisia. Eu i-am sugerat să nu se grăbească. Nu este o situaţie pentru care ar trebuie să-şi dea demisia”, a menţionat Timofti după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. 

La rândul său, Vtalie Marinuţa a declarat că este gata să-şi dea demisia însă aceasta nu va schimba situaţia din armată. „Niciodată n-am spus că totul este ideal în Armata Naţională. Pe alocuri, sunt chiar şi mai multe probleme: începând de la calitate încorporării, calitatea serviciului militar, asigurarea socială, salariile, spaţiul locativ, etc. Toate aceste lucruri nu contribuie la o calitate foarte înaltă a serviciului militar“, a declarat ministrul Apărării.

Totodată, şeful statului a anunţat că în septembrie va avea loc o altă şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia se va discuta despre situaţia şi reforma din cadrul Armatei Naţionale. „Atunci se va veni cu propuneri concrete de modificare a legislaţiei în acest domeniu“, a mai spus Nicolae Timofti.

Reamintim că preşedintele Republicii Moldova a convocat Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu cazurile de încălcare a disciplinei militare din Armata Naţională, în rezultatul cărora mai mulţi militari au decedat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite