Modificări în legislaţia privind acordarea indemnizaţiilor pentru îngrijirea copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile colaboratoarea ale Poliţiei de Frontieră, ale Departamentului Instituţiilor Penitenciare şi ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vor beneficia de indemnizaţii pentru îngrijirea copiilor în condiţiile general valabile. Până acum acestea primeau indemnizaţia de doar 400 de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament în prima lectură, transmite IPN.

Deputata democrată, Valentina Buliga, autoarea iniţiativei, a comunicat în plen că  proiectul vine să excludă o inegalitate care a discriminat femeile care deţin funcţii cu statut special şi muncesc în Poliţia de Frontieră, în Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, şi în Departamentul Instituţiilor Penitenciare. Parlamentara a subliniat că în pofida faptului că aceste femei sunt asigurate de stat, în momentul când pleacă în concediu de îngrijire a copilului primesc o indemnizaţie de doar 400 de lei, la fel ca şi mamele neasigurate.

Conform datelor prezentate de autoare, circa 1700 de femei sunt angajate în aceste instituţii, iar costul prevederilor proiectului va fi de circa 7 milioane de lei pe an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite