Ministrul german de Externe: "Moldova a reaşezat relaţia cu UE pe un nou fundament"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier.
Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier.

Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, care efectuează luni, 9 martie, o vizită în România, a declarat într-un interviu pentru Hotnews România că prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova a reaşezat relaţia sa cu Uniunea Europeană pe un nou fundament, transmite IPN

„Aceasta reprezintă o bază adecvată pentru relaţiile moldo-europene – şi nu vorbim acum despre aderarea la Uniunea Europeană, ci, mai degrabă, despre o ofertă către Chişinău în vederea unei colaborări mai profunde cu UE şi a modernizării Republicii Moldova”, a declarat Frank-Walter Steinmeier.

Oficialul german a mai spus că Germania doreşte să sprijine în mod ferm Republica Moldova pe drumul său de reforme. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte abordarea dificilului conflict transnistrean. Frank-Walter Steinmeier a subliniat că Germania se angajează deja de multă vreme şi se va implica şi în viitor în procesul de pace în formatul 5+2.

Vizita ministrului de externe al Germaniei în România survine la scurt timp după ce preşedintele român Klaus Iohannis a vizitat Berlinul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite