Ministerul Justiţiei îşi măreşte unităţile de personal în urma reorganizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

În contextul reformei administraţiei publice centrale, efectivul-limită al aparatului central al Ministerului Justiţiei se măreşte cu aproape 20 de unităţi. Acesta va constitui după reorganizare un număr de 160 de unităţi de personal, inclusiv cel de deservire, faţă de 141, care este în prezent.

Un proiect de hotărâre cu privire la organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, este suspus consultărilor publice, transmite IPN.

Potrivit proiectului de hotărâre, majorarea numărului de unităţi este generată de amplificarea funcţiilor ministerului, dar şi de reorganizarea unor autorităţi administrative din subordine. În vederea realizării noilor atribuţii la implementarea mecanismului de compensare financiară de către stat a prejudiciului cauzat prin infracţiune, s-a dispus asigurarea completării statului de personal cu o unitate.

Preluarea de către Ministerul Justiţiei a funcţiei de reprezentare a intereselor bugetului de stat în instanţele judecătoreşti, implică patru unităţi noi de personal. Urmare a reorganizării Centrului de Informaţii Juridice, efectivul de 14 unităţi vor fi încadraţi în activitatea Direcţiei e-justiţie din cadrul aparatului ministerului.

Ministerul Justiţiei în termen de trei luni va prezenta Guvernului, spre aprobare, proiectele de acte normative necesare pentru reorganizarea autorităţilor administrative din subordine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite