Milionarul român Gruia Stoica va deschide o nouă fabrică de vagoane în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruia Stoica a fost întâmpinat şa Chişinău cu pâine şi sare FOTO Adevărul
Gruia Stoica a fost întâmpinat şa Chişinău cu pâine şi sare FOTO Adevărul

Cu patru fabrici de construcţii, reparaţii şi modernizări vagoane de călători şi marfă în portofoliu, grupul Grampet controlat de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România intenţionează să deschidă în acest an, în Republica Moldova o nouă unitate de producţie, anunţă forbes.ro

Grupul Grampet controlat de omul de afaceri român Gruia Stoica urmează să facă un parteneriat cu Republica Moldova în vederea transformării unui depou în fabrică de vagoane, potrivit Forbes România.

Grampet deţine în acest moment patru fabrici de construcţii, reparaţii şi modernizări vagoane de călători şi marfă în România (Remar Paşcani şi Reva Simeria), Ungaria (Grampet Debrecen) şi Serbia (FZV Zelvos Smederevo).

Omul de afaceri român este deja prezent în Republica Moldova. La fabrica Remar Paşcani, parte a grupului Grampet, se modernizează trenurile care circulă în acest moment în Republica Moldova. Primul astfel de tren, dintr-un total de 15 contractate, a fost livrat la mijlocul anului trecut. “Intenţionăm să extindem produsul pe care l-am livrat anul trecut în Republica Moldova în alte ţări din spaţiul CSI“, a declarat pentru Forbes România, Gruia Stoica.

În acest an, grupul de firme Grampet va deschide o casă de expediţie în Kazahstan şi va înfiinţa mai multe companii care vor avea calitatea de operator feroviar în Olanda, Belgia, Cehia şi Slovacia.

Grampet se numără în acest moment printre cei mai mari transportatori feroviari privaţi de marfă din Europa. Administrează peste 16.700 de vagoane şi 400 de locomotive.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite