Marina Tauber, subalterna lui Șor, se vede primar al unuia dintre cele mai mari orașe din R. Moldova

0
Publicat:

Marina Tauber, investigată penal, a depus actele privind înregistrarea sa în calitate de candidat independent în cursa pentru funcția de edil al orașului Bălți din nordul țării. Membra partidului Șor scos în afara legii nu a ținut cont de faptul că legea îi interzice să participe la alegeri. 

Marina Tauber a depus actele privind înregistrarea la alegerile locale din Bălți. FOTO: Facebook
Marina Tauber a depus actele privind înregistrarea la alegerile locale din Bălți. FOTO: Facebook

Judecată și investigată penal în mai multe anchete penale, Marina Tauber a depus miercuri actele privind participarea la alegerile locale din orașul Bălți pe masa angajaților Consiliului Electoral, apoi a ieșit în fața oamenilor care o așteptau în preajma instituției, anunțându-i despre hotărârea dată.

,,Astăzi, în urma deciziei luate de președintele nostru Ilan Șor și a întregii noastre echipe, sunt mândră că am depus actele pentru candidarea la funcția de primar al orașului Bălți, așa cum v-am promis și ne vom îndeplini promisiunile”, a declarat reprezentanta formațiunii declarate ilegale. 

Subalterna lui Ilan Șor a recunoscut că legea nu-i permite nici ei și nici altor membri ai partidului scos în afara legii să candideze, dar ei o vor ignora. 

,,Nu v-ați gândit că legea aceasta nu este retroactivă și având în vedere că partidul politic Șor, cu regret, a fost declarat neconstituțional în data de 19 iunie, dar legea votată în 31 iulie și a intrat în vigoare în data de 8 august, foarte bine înțelegi, dacă aveți studii juridice că nu are nimic cu noi, cu reprezentanții și membrii partidului Șor”, a mai spus Marina Tauber care a aspirat și în trecut la funcția de edil al orașului Bălți, dar a fost exclusă în al doilea tur al scrutinului, decizie luată de Comisia Electorală Centrală din cauza neregulilor admise în finanţarea campaniei electorale. 

În luna iulie, Parlamentul de la Chișinău a votat în lectură finală proiectul ce interzice membrilor formațiunilor scoase în afara legii să participe pe o perioadă de până la cinci ani la alegeri, termen ce începe din momentul pronunțării deciziei Curții Constituționale (CC). 

Votul a fost oferit la aproape două luni după ce magistrații Curții Constituționale au admis sesizarea Guvernului privind scoaterea în afara legii a partidului condus de politicianul fugar Ilan Șor care a fost condamnat în primăvara acestui an la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul ,,Frauda Bancară".

El se ascunde de justiție în Israel, dar este activ în politica moldovenească, organizând protestele antiguvernamentale sub pretextul situației interne și recunoscând că oferă bani manifestanților, motivând că sunt „împotriva dizgrației, sărăciei, foametei și a frigului la care au fost condamnați”

Liderii Guvernului de la Chișinău au atenționat că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza Chișinăul, informație negată de Ilan Șor. 

Totuși, înainte de a începe una din manifestații, poliția a anunțat că protestul urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite