Marian Lupu: Republica Moldova îndeplineşte toate cerinţele pentru a fi promovată pe merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, în faţa omologilor săi europeni
Marian Lupu, în faţa omologilor săi europeni

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, este de părere că a venit timpul ca Republica Moldova să pretindă să fie scoasă de sub monitorizarea Consiliului Europei (CoE).

Spicherul a făcut această declaraţie în timpul alocuţiunii sale în plenul Conferinţei preşedinţilor de parlamente din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară în aceste zile, transmite Info-Prim Neo.

Marian Lupu a spus că argumentele pentru trecerea la etapa de post-monitorizare sunt construite pe încrederea că Republica Moldova îndeplineşte cerinţele pentru a fi promovată pe merit. „În ţara noastră reformele, în primul rând cele de consolidare a instituţiilor democratice, au fost reluate şi accelerate începând cu anul 2009. Tot ce s-a întâmplat de atunci încoace a schimbat şi imaginea în exterior, dar şi procesele interne din Republica Moldova", a comunicat Marian Lupu în faţa omologilor săi europeni.

Potrivit politologului Mihai Cernencu, Republica Moldova este statul cel mai longeviv în ceea ce priveşte monitorizarea din partea Consiliului Europei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite