Mai mulţi elevi din clasele primare din Republica Moldova fac temele online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de câteva zile, elevii din clasele primare de la Liceul teoretic „Silvian Lucaci” din oraşul Costeşti, raionul Râşcani, fac temele online. Violeta Jigaran, învăţătoare de clasele primare, spune că şi părinţii se implică. A fost stabilit un orar de activitate, iar învăţătoarea, la o anumită oră, le dă elevilor însărcinările, pentru care le este alocat timp. Ulterior, temele sunt expediate învăţătoarei pentru verificare.

Violeta Jigaran a menţionat că tot online le oferă copiilor şi explicaţiile legate de lecţii, cum ar fi tălmăcirea cuvintelor noi sau a exerciţiilor la matematică. Pedagogul spune aceste lucruri sunt posibile după ce şcoala, în procesul de renovare, a fost dotată cu echipament necesar, inclusiv laptopuri, table interactive. Acum, fiind acasă, foloseşte laptopul din dotare.

Liceul este una dintre instituţiile de învăţământ general renovate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”, finanţat de Banca Mondială, precizează un comunicat de presă al proiectului, citat de IPN.

În Liceul Teoretic „Silvian Lucaci” studiază 364 de elevi. „Trecem printr-o perioadă dificilă, măsuri excepţionale anunţate de autorităţi. Procesul de studii a fost suspendat în instituţie. Noi, însă, continuăm să menţinem legătura cu elevii, deţinem controlul asupra situaţiei şi, datorită dotării tehnice de care dispune şcoala, am reuşit să organizăm procesul de studii la distanţă. Cadrelor didactice li s-au alocat laptopuri, fiecare învăţător lucrează de acasă, menţinând conexiunea cu elevii”, a menţionat directoarea liceului, Lilia Iachimciuc, citată în comunicatul proiectului.

În total, în cadrul Proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”, şase instituţii au fost renovate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, iar altele 17 sunt renovate prin intermediul Instituţiei Publice „Fondul de Investiţii Sociale”. Potrivit FISM, investiţiile pentru fiecare şcoală aflată în proces de renovare se ridică la 700 de mii de dolari.

Proiectul „Reforma Învăţământului în Moldova”, finanţat din împrumutul preferenţial acordat de Banca Mondială, a fost lansat în aprilie 2013. Iniţial durata proiectului a fost prevăzută până în august 2018, ulterior aceasta a fost extinsă până în aprilie 2022. Bugetul total al proiectului este de circa 50 de milioane de dolari.

https://www.ipn.md/ro/mai-multi-elevi-din-clasele-primare-fac-temele-online-7967_1072275.html

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri