MAE de la Chișinău îl convoacă pe ambasadorul Belarusului după declarațiile controversate ale lui Lukașenko

0
0

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) a decis să-l convoace pe ambasadorul Belarusului la Chişinău, Anatoli Kalinin, ca urmare a controversatelor declaraţii făcute în weekend de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, relatează Deschide.md.

Aleksandr Lukașenko (stânga), un aliat al lui Vladimir Putin (dreapta) FOTO Arhivă
Aleksandr Lukașenko (stânga), un aliat al lui Vladimir Putin (dreapta) FOTO Arhivă

„Ca urmare a declaraţiilor liderului belarus referitoare la ţara noastră, MAEIE îl va convoca pe ambasadorul Belarusului la Chişinău pentru a solicita explicaţii şi pentru a prezenta poziţia principială a ţării noastre”, se arată într-un mesaj publicat de purtatărul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

„Cetăţenii Republicii Moldova condamna ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei şi pentru promovarea repetată în spaţiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare şi falsuri”, subliniază reprezentantul diplomaţiei moldovene.

Reprezentantul Ministerului de Externe a precizat ca Republica Moldova şi statele partenere acţionează într-o manieră responsabilă şi cu respectarea cu stricteţe a normelor de drept internaţional.

În cadrul unui eveniment la 17 septembrie, Lukaşenko a declarat că SUA împing Europa spre o confruntare militară cu Rusia, scopul fiind slăbirea Rusiei şi distrugerea Belarusului.

„America este singura tară care profită de ceea ce se întâmplă aici: ei pot arăta Europei care îi este locul şi pot elimina rivalii. Astăzi este Ucraina, mâine poate fi Republica Moldova sau statele baltice, sau Polonia sau România”, a spus Lukaşenko, conform agenţiei de presă Belta.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a informat duminică în legătură cu convocarea la sediul său a însărcinatului cu afaceri ad interim al Belarusului în România, ca urmare a acestor declaraţii făcute de liderul de la Minsk.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite