Luau mită de sute de euro pentru a nu sancţiona şoferii băuţi la volan. Şapte poliţişti, bănuiţi de corupere pasivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Şapte ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului Naţional de Securitate Publică al IGP au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi de comiterea coruperii pasive. Trei din ei sunt cercetaţi în libertate, iar patru au fost reţinuţi preventiv de Procuratura Anticorupţie de comun cu SPIA al MAI.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii s-a constatat că, în intervalul lunilor august – septembrie 2020, bănuiţii ar fi pretins, acceptat şi primit de la mai mulţi şoferi prinşi băuţi la volan sume cuprinse între 200-300 euro pentru a nu-i documenta şi a nu întocmi procese-verbale cu privire la contravenţie.

Miercuri, 30 septembrie, Procuratura Anticorupţie de comun cu SPIA al MAI au efectuat mai multe percheziţii în automobilele de serviciu ale ofiţerilor şi subofiţerilor bănuiţi, precum şi în automobilele personale, la domiciliile şi în biroul unuia dintre superiorii acestora.

Pentru aceste fapte, legislaţia penală prevede de la 5 la 10 ani închisoare cu amendă de la 6.000 la 8.000 de unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a se angaja în anumite activităţi pentru un termen de la 7 la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite