Lider interlop din Republica Moldova, reţinut în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au descins la Bucureşti, Ploieşti şi Ilfov FOTO: Arhiva Adevărul
Oamenii legii au descins la Bucureşti, Ploieşti şi Ilfov FOTO: Arhiva Adevărul

Ion Guşan, zis “Patron” – un temut “hoţ în lege” moldovean al cărui nume figurează şi în ancheta legată de tentativa de asasinat comisă de Vitalie Proca asupra bancherului rus Gherman Gorbunţov – a fost reţinut vineri de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Alături de Guşan au fost ridicate alte aproximativ 30 de persoane despre care procurorii DIICOT susţin că sunt autorii mai multor infracţiuni cu violenţă. Reţinerile de vineri au fost făcute în urma unor descinderi care au avut loc în Bucureşti, în Ploieşti şi în judeţul Ilfov într-un dosar care vizează infracţiuni de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

într-un imobil situat în localitatea Clinceni, Judeţul Ilfov, a fost descoperită o linie completă de producţie ţigarete, neautorizată, aflată în stare de funcţionare. Anchetatorii au ridicat cantităţi importante de ţigarete, tutun vrac, aparatura de imprimerie şi ambalajele destinate funcţionării fabricii. Ţigările erau comercializate pe întreg teritoriul României.

La instrumentarea anchetei, procurorii români au cooperat cu autorităţile din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite