Ion Tăbârţă: Cel mai probabil, se va merge pe scenariul lui Şor, dar unde este Şor, este şi Plahotniuc

0
0
Ion Tăbârţă FOTO IPN
Ion Tăbârţă FOTO IPN

Analistul politic Ion Tăbârţă spune că în următoarea perioadă am putea asista la o schimbare de retorică din partea reprezentanţilor PSRM. Potrivit lui Tăbârţă, este puţin probabil ca echipa guvernamentală propusă de Natalia Gavriliţa să obţină vot de încredere din partea Parlamentului şi după prima tentativă eşuată de învestire a Guvernului, am putea asista la scenariul votării unui Guvern propus de reprezentanţii formaţiunii Şor, notează IPN.

„Cel mai probabil, se va merge pe scenariul lui Şor, dar trebuie să înţelegem că unde este Şor, este şi Plahotniuc. Acum se pune presiune pe Igor Dodon ca să fie votat un Guvern care să fie expresia coaliţiei neformale funcţionale la sfârşitul sesiunii trecute şi acest Guvern să activeze anulând, practic, exerciţiul alegerilor anticipate”, a declarat Ion Tăbârţă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În acelaşi timp, potrivit expertului, învestirea cât mai grabnică a unui Guvern plenipotenţiar este necesară ţării pentru depăşirea crizei economice şi pandemice actuale.

„Ar fi bine să avem un Guvern cu atribuţii depline într-o perioadă cât mai scurtă, pentru că în Republica Moldova sunt suficiente probleme cauzate de pandemie cu toate efectele ei social-economice, probleme în domeniul agriculturii. Cu cât mai repede vom avea un Guvern cu acte în regulă, care să discute cu partenerii de dezvoltare, cu atât mai bine”, a punctat expertul.

În acelaşi timp, Ion Tăbârţă spune că declanşarea alegerilor parlamentare anticipate este necesară pentru schimbarea clasei politice din Republica Moldova şi pentru curăţarea Parlamentului de oameni corupţi.

„Dacă vrem să schimbăm ceva, cu adevărat, avem nevoie de alegeri anticipare cât mai curând. Pentru că acum observăm un trend pozitiv în societate, un trend care cere schimbare, un trend care menţine o anumită popularitate pentru Maia Sandu şi în general pentru dreapta politică”, a mai spus IonTăbârţă.

Premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, a depus la Secretariatul Parlamentului lista cu echipa guvernamentală şi programul de guvernare. Potrivit legii, Biroul Permanent al Legislativului trebuie să se întrunească şi să decidă data şedinţei plenare când membrii Cabinetului Gavriliţa vor veni în Parlament pentru a cere vot de încredere deputaţilor.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite