Guvernul de la Chişinău susţine moratoriul asupra construcţiilor staţiilor PECO

0
0
Guvern Moldova

Guvernul a aprobat avizul proiectului de lege care prevede instituirea unui moratoriu de şase luni asupra eliberării autorizaţiilor de construcţie a staţiilor de alimentare cu produse petroliere principale şi gaze lichefiate, transmite IPN.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, a declarat că, în aceste şase luni, autorităţile urmează să vină cu norme care vor aduce mai multă claritate cu privire la modul în care aceste staţii vor putea să fie construite.

Andrei Spînu a mai spus că s-a constatat o aplicare neuniformă a taxelor pentru eliberarea licenţelor la importul şi comercializarea angro a benzinei şi motorinei şi la importul şi comercializarea angro a gazului lichefiat. Pentru a nu a împiedica accesul operatorilor mici pe piaţă, s-a decis anularea taxei fixe de 260 de mii de lei. În locul acesteia, se va aplica taxa generală a licenţei – 3 250 de lei.

Pentru a exclude intermediarii din proces şi pentru a reduce riscul de contrabandă, se propune interzicerea revânzării angro a produselor petroliere. Iar sancţiunile contravenţionale vor creşte de aproximativ zece ori.

Proiectul de lege urmează să fie examinat în Parlament.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite